1 a advent


Ja, då har första avdvent passerat! En mysig tid framöver med tända ljus, adventsstjärnor och ljusstakar, julbelysning ute och vit snö! Håll med om att det är härligt. Sen alla julbak med lussekatter, knäck och annat julgodis....
jag säger bara MUMS!


En underbar servis


Måste bara lägga upp en bild på en underbar servis från miljögården!
Finns även kaffemugg och kaffekopp till den.
Duk från Himla och serviette från Nyblom o Kolle´n.
Nu laddar vi för julmys i Örsundsbro imorgon, Välkomna in att inspireras!


Det lilla extra...


Visst är det roligt att fixa det där lilla extra när julen närmar sig, små hjärtan med text, ta in vad naturen kan erbjuda, ja sådant som inte kostar så mycket men ändå blir så dekorativt!
Lite mossa och granris gör susen och hjärtan kan man aldrig få för mycket av...

En kanelstång med rött snöre, dekorativt och doftar gott...

Här är en helt vanlig träplanka, målat i vit matt färg som vi fäst med snören och hängt upp ovanför ett matbord och dekorerat med granris, en adventslåda från Different design samt tomtar från Nääsgården.


Julmys


Nu närmar det sig första advent och snön faller ner och det börjar verkligen bli julstämning! Vi gjorde som sagt julmysigt i butiken för ett tag sedan och nu kommer vi lägga upp lite bilder framöver på det. På lördag ordnar vi butiker i Örsundsbro en liten julmarknad med tipspromenad, ponnyridning, fiskdamm, thaimat, försäljning av granar, kransar, hantverk, korvar, bröd etc. Så välkomna 10-15 och ta del av allt julmys i butikerna!


Äntligen (nästan) klar!!

Jag har sedan i somras fixat och pysslat hemma.. Börjar äntligen känna mig så gott som klar och tänkte dela med mig lite om hur det blev och vilka, ibland, helt "onormala" ideér jag får för mig. :)

Det första jag gjorde var att sätta upp en vägg mellan mitt vardagsrum och kök, kunde då inte låta bli att bygga in ett par gamla fönster jag hade stod.

I vardagsrummet har jag satt en tapet från Garden, Boråstapeter. Är supernöjd med den!! Den kommer att synas bättre på kommande bilder.

Hyllan på väggen är en gammal golvplanka från 1700-talet jag lyckades få tag på, de flesta skulle nog tveka över att måla den.. Men som det mesta i mitt hus fick den sig ett varv med vitfärgen :)

Nedanför hyllan står bl a denna provdocka som kommer från Miljögården. När den köptes var den mörkbrun..


Bredvid dockan står en gunghäst i trä som jag fått från en kär vän.. Det ska nog skrivas ngt på den så småningom, vet bara inte riktigt vad ännu. Play? kanske?
Man ser även på denna bild att jag målat alla mina trägolv, detta är en version av Tender Sand, en av Nordsjö´s favoritkulörer.


På en annan vägg i vardagsrummet sitter det en dörr.. Också från 1700-talet. Samma sak där, ett varv med målarpenseln och sedan ordet Belive högst upp. Jag har även en förkänsla för fågelburar, vilket syns i hela huset.



Nästan alla lampskärmar i mitt hus kommer från jobbet, de är vita med ett vitt monogram och kommer från Miljögården. De finns fortfarande i butiken. Även krukorna i fönstret kommer från oss, även om de är vita numera. Alla gardiner kommer också från Miljögården.


Mina två sidobord har en gång varit ett stort skrivbord. Nu är de delade i två hälfter. Kronan uppe på hyllan är en favorit! Man kan sätta ett kort i den och är i metall. Finns i hos oss i butiken!!
Om någon skulle be mig att räkna alla mina madonner blev det nog svårt, många är det... De ger mig ro.



Tv-skåpet är köpt på blocket och sedan målat vitt. Gillar att man kan slippa se den stora TV:n.



Spegeln är en gammal mörkbrun spegel från 70-talet från början. Jag har sedan satt på frigolitlister runt om och ett gammalt krön från en öppen spis uppepå. Den andra halvan av bordet har fått "amor vincit omnia" skrivet på sig. Lådan under bordet är en gammal sockerlåda som numera är vit.



Krukan (fast grå) och hjärtat finns att köpa hos oss!! Vi har även sisal att dekorera med.



Att skriva nummer och ord på väggar och möbler är något av en mani hos mig.. Den ovanför fönstren är gjord med en schablon "theres no place like home".



I mitt kök sitter en av mina absoluta favorittapeter. Den heter Wilma och kommer från Sandberg. Skafferiskåpet var rödbrunt från början innan det drabbades av min pensel. Handtagen är målade med en silverbrons färg vi har i affären.



En madonna har t o m letat sig in på köksbänken :) Tallrikshyllan är ett loppisfynd som målats, vad tror ni?, VIT!



Fönsterluckorna kommer från IB Laursen, en av våra leverantörer. Även krukan och hjärtat kommer från oss.



Stället med reda-burkar på sidan om dörren (där kylen gömmer sig) är byggd av CD-ställ från IKEA.. Kakburkarna på bänken beställde jag på Formex mässan och de kommer att fyllas med julgodis och hembakat om ett par veckor men får fungera som förvaring för ljus och diverse småprylar fram tills dess. Fönstren ovanför bänken är naturligtvis gamla och inbyggda så att det blir ett litet vitrinskåp.



Kåpan är bara fusk och byggd i skivor som sedan målats med färg blandat med sågspån för att se murad ut.
Ventilationsluckan hittade jag i ett förråd och kunde naturligtvis inte låta bli att sätta in den. Bänkskivorna i mitt kök är målade, billiga hyllplan som var rätt bredd. För att de inte ska se så tunna ut har jag avslutat med en list i framkant.



Kökslådorna är gamla journalarkivslådor från ett sjukhus. Dessa har jag sedan målat vita och satt botten i. Häromdagen kunde jag inte låta bli att numrera dem

Dessa var bara två av mina rum i mitt lilla hus. Kanske dyker det upp lite mer bilder på resterande saker vid ett annat tillfälle. Känner jag mig själv rätt kommer det se helt annorlunda ut om bara ett par veckor - månader.. Som ni ser har jag en viss förmåga att måla ALLT vitt och mitt motto är att ALLT går att måla.

Åsa


Väggord


Igår kom äntligen mitt väggord upp hemma som blev jättebra tycker jag. Om ni går in på www.myfirstroom.se så hittar ni ett otroligt stort utbud av väggord. Jag kan rekomendera att man är två som sätter upp det eftersom att det är lätt att bokstäverna fastnar kvar på plasten och viker sig, annars är det inga problem och visst är det dekorativt!

Smycken


De senaste åren har det blivit en explosion på smyckesfronten, vilket alla givetvis tycker är jätteroligt. Ett smycke kan ju faktiskt göra en hel klädsel! Många gör egna smycken, som också är otroligt roligt. Mina barn hade en period då dom gjorde alla möjliga från en startsats som jag köpte genom panduro.

Vi säljer smycken från Baglady, Unica of Sweden och c sthlm. Baglady har vi handlat från i sex års tid och nu på senare år har vi tagit in dom andra leverantörerna som vi tycker gör helt underbara mycken. På bilden är det smycken från Unica of Sweden. C stlm gör smycken med texten älskad plus ett meddelande på baksidan t ex vän, mamma, dotter, mormor, pappa, älskling, framtid, glädje, farmor m.m som kommer i ett stålhänge som man fäster med en hake på valfritt halsband. Otroligt uppskattade presenter som är väldigt personliga.
Och visst blir man glad när man får smycken oavsett om det är från sin respektive ellernågt som barnen gjort på dagis!


Grått, regnigt och trist!

November - grått, regnigt och trist! Förra veckan stylade vi om i butiken och gjorde julmysigt. Och det var verkligen mysigt när snön kom och man fick riktiga julkänslor. Hade tänkt lägga upp massor av inspirerande bilder, dom kommer självklart men inte idag. Idag är det så långt från julmys man kan komma...

Får en flashback från förra november då det bara var 4 soltimmar på hela månaden! Och sitter och tittar ut och tänker på vår stackars häst som måste vara ute i detta väder...

Men på den här bilden då så ser ni hjärtformade assietter från Lot´s living med en passande latte mugg med ett hjärta på, finns i färgen off white. Även på bilden en ljuskrans från miljögården för fyra ljus.


Leila bakar


Vi har sedan i våras haft Leila bakar-serien från ett av Danmarks ledande inrednings företag IB Laursen och nu finns den även i höstens färger. Den så kallade muffinsformen är ugnsfast, tål micro och diskmaskin. Underbar att servera dessert i som portionspajer, cheesecake, chokladmousse eller varför inte en liten fruktsallad med glass!

 Finns även i tårtfart, kannor, vispskålar, frukostskålar m.m


Gamla bilder men kul ändå

Hittade lite biler i min kamera på saker vi målat och grejat med under våren och sommaren. Tyvärr är de inte riktigt kompletta då möblerna hann säljas innan vi tog kort på det färdiga resultatet... Ibland går det undan! Kan kanske vara kul ändå att se hur stor skillnad bara lite grundfärg kan göra! Det runda bordet fick jag för mig att försöka måla en urtavla på, gick väl sisådär.. :)











Alla möblerna är lätt slipade sedan målade med oljebaserad grundfärg. Byrån och bordet är sedan målade med en antikvit snickerifärg.

Hoppas att ni finner detta lite inspirerande!!

Nytt i butiken

Det ramlar in nya saker hela tiden, superkul!! Igår kom det t ex en sändning från Lots living med helt underbara muggar i höstens härliga färger!


Pris 65 kr/st


Bloggen startar!


Nu kommer mitt första blogginlägg någonsin! Målet är som sagt att Åsa och jag ska försöka uppdatera och inspirera er med nyheter inom färg, målning, tapeter och heminredning. På bilden ser ni en tapet från Midbec som vi satte upp i höstas från kollektionen Quintas. Den finns självklart i fler färger. Vi valde den för att lila kommer igen i mycket i höst och att alla andra väggar är i vit/grå/beige-skalan. Man hajar alltid till när det blir en färgklick och just den här tapeten är det många kunder som kommenterar när de kommer in i butiken.
Jag vill tacka min dotter Josefin som gjort den här bloggen och även fotat, utan hennes hjälp hade jag inte kunnat gjort detta! Och hon kommer nog att få hjälpa till en hel del i framtiden också...
Men det känns kul att vara igång, hoppas att ni kommer att följa//Pernilla


Kontakt & Vägbeskrivning

Kontakt

            Telefon 0171-460440
            Fax 0171-460500
            E-post [email protected]


Vägbeskrivning
            Adress Industrivägen 4
       749 60 Örsundsbro

            Från Enköping följ riksväg 55 mot Uppsala, sväng av mot Örsundsbro följ sedan skylt mot outletbutiker.
            Från Uppsala följ riksväg 55 mot Enköping, sväng av mot Örsundsbro följ sedan skylt mot outletbutiker.

Öppettider

Öppettider
             Mån - Fre 9.30 - 18.00
             Lör          10.00 - 14.00

VÄLKOMMEN!

Välkommen till ÖrsundsbroFärgs nya blogg!

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0