Pip Studio

Åh, nu har Intrade släppt uppföljaren till Pip-kollektionen och jag måste säga att den här nya är minst lika fin.





Välkomna in och titta!


Bara lite flyttat...men fint

Inget nytt men lite omändrat som känns lite nytt.



Såg att Caroline som köpte ett brunt hjärta i onsdags hade hängt det mot deras vita fasad ovh det var sååå fin, kommer nog att kopieras hemma!
Trevlig helg!


Lot´s living


Nu har äntligen lattemuggarna från Lot´s living inkommit, jag vet att många har väntat på dessa och lämna gärna en kommentar så ställer vi undan. Dessvärre var hjärtan-assietterna restade och inkommer troligtvis i början av december.




Nyhet, svart lattemugg.

Frukost skålar

Underbara pajformar.

Underbar gratäng/lasagne-form.

Rund gratängform.

Hängande hjärta i två storlekar.
Ha en härlig fredag!


Kvällsöppet ikväll 18-20


Ikväll är det då dax för höstens första kväll, passa på att komma och se höstens alla fina nyheter! Handla för 300,- eller mer och få 20% på hela köpet! Gäller även på Carina Grass Tomtar & Troll.
Varmt välkomna, ta med släkt och vänner och mingla runt ibland alla fina butiker i Örsundsbro!


Nyheter från Silkflower

Igår när jag kom till jobbet stod det en pall större än mig utanför dörren. Det slår aldrig fel, när en av oss åker bort kommer det leveranser :)



Nyckelskåp i två olika varianter.



Hängande lykta i två storlekar.



Fina murgröna på båge.



Underbara fågelburar!



Hjärtan med ros och budskap i två storlekar.

Kom gärna in och titta närmare!
Ha det bra i höstrusket!


Svart...

Som Pernilla redan berättat har det hänt en del hemma hos mig sedan ni sist såg bilder därifrån. Vet inte hur intressant det är att se bilder på samma saker igen men här kommer en liten uppdatering i varje fall.

Det hela började med ett svart skåp fyndat på loppis. Gillade formen på skåpet och tänkte att det går alltid att måla.. Bar in det som det var och till min egen förvåning så gillade jag det svarta mot allt vitt.

Sedan var det i full gång! Med en del svart färg ändrades en hel del...



Skåpet allt började med... Hamnade i köket som ett skafferi. Som ni kanske noterar är även bänkskivorna numera svarta. Har en stor kärlek till bokstäver av någon anledning, har samlat mina favoriter på väggen blandat med lite annat smått och gott.

Även hyllan på ena köksväggen fick nya smideskonsoller och svarta plankor. Madonnan kommer från Interiörhuset och är en ny favorit. Ser lite konstigt ut på bilden men det är jättemysigt med ljuskedjan när det börjar bli mörkt och murrigt nu.



Fågelburen som hängt med länge fick nu sällskap i köket av en svart lampa, fin kruka från Miljögården och en gammal kotavla. I lådan under bordet förvaras lite småkrafs som används till diverse pyssel :)



Målade en gammal trädgårdssoffa vit och slipade kanterna. Den fick också flytta in i köket för att få in lite varmare känsla med textilier. Fortfarande inte hundra dock om den kommer att få stå kvar..



I köksfönstret står två dörrmattor i gjutgärn. De var mörkbruna när jag köpte dem för ett tag sedan. Därefter blev de vita, nu är de mörkbruna igen... Jösses så man håller på!

Ett gammalt spelbord jag hittade blev svartmålat. Det väntar dock på att få sällskap av två härliga gråbruna korgstolar med härliga kuddar i.

Lite svarta kuddar, målad spegel och en svart bricka på bordet tog upp temat. Den stora golvljusstaken bakom soffan är ett nyinköp från Miljögården. Den svarta brickan finns hos oss i affären. Som vardagsrumsbord används en gammal dörr.



Den svarta stolen köptes på loppis förra sommaren. Då var den gulbeige i färgen och rosarandig på sitsen. Har stått i garaget sedan dess men nu fick den flytta in svart och med linnetyg på dynan istället.



Dessa smidesdekorer från IB Laursen är fortfarande mina favoriter! De fick sällskap av en till svart bricka men den här gången med en spegelbricka i botten. Som ni ser har jag tjuvstartat med ljuskedjor på flera ställen, lindade in en i olivträdet. Mys!



Hyllan ovanför TV:n blev svart..



En svart, nött fågelbur. Denna vägg är dock inte klar, något som inte stämmer...



Köpte presentpapper för 19 kr när jag var i Stockholm senast, det fick bli en tavla med en hemmasnickrad ram.



Även insidan på ytterdörren fick en omgång med svart färg :)

Hoppas att ni har förståelse med att det inte är riktigt klart ännu. När jag själv ser det så här på bilder vill jag genast hem och ändra en del saker :)

Vi får väl se hur länge allt får vara svart, det är tur att jag vet ett bra ställe som säljer färg :) VIT färg :)

Kram Åsa

PS! Glöm inte kvällsöppet på onsdag mellan 18-20. Välkomna!


Kvällsöppet 26 oktober

Ja då var det dax för höstens första kvällsöppet,

onsdagen den 26 oktober har butikerna i Örsundsbro öppet

18-20 med fina erbjudanden!

Välkomna


Avslutar "min" vecka på bloggen med min familj<3


På Torsvägen i Örsundsbro bor jag i detta sutteränghus byggt 1978. Vi köpte huset 1999 då jag även köpte Örsundsbro Färg.
 
Vem är jag då? Jag är 40 år och har hela livet tyckt om att pyssla och måla. Min pappa är målare och min mamma har pysslat med oss sedan vi var små. Det är min mamma som gör de fina tomtarna och trollen jag säljer i min butik. Jag har alltid älskat djur och har hållit på med hästar hela mitt liv. Jag har alltid spelat fotboll och på senare tid innebandy. I år är nog första året som jag inte gör någon sport förutom ridning (ja åldern börjar ta ut sin rätt...) Jag älskar min familj, våra djur, sport, inredning och att umgås med goda vänner. Min bästa egentid är att ta en ridtur som ofta görs på torsdagar då jag har ledigt.

Min man Mika som är fantastisk som står ut med mina ryck att göra om hemma. Men han har sitt eget projekt hemma där jag inte ska lägga mig i något. Men det ska jag visa bilder på senare när det är klart.

Här är vår underbara 14 åring Louise och hunden Tindra. Louise är en sport-tjej som är jätteduktig i både fotboll och innebandy.

Här är vår underbara 16 åring, Josefin och hästen Amigo. Josefin spenderar mest tid i stallet och har alltid kameran med sig vart hon än går.

Josefin och vår andra hund Pierina.
Ja denna vecka har jag bjudit lite på mig själv, min familj och vårt hus. Jag ska säga att jag älskar att resa också och är som sagt nu i Italien.
Nästa vecka hoppas jag Åsa bjuder på lite bilder från hennes underbara hem där jag VET att det pågått en hel del förändringar!
Ha det så bra, många kramar från Pernilla.
Ps. 26 oktober kommer butikerna i Örsundsbro ha kvällsöppet så boka in det redan nu!


Ego-veckan fortsätter...

Väljer att visa vårt tv-rum också när jag ändå är i farten. Vi bor i ett sutteränghus så källaren är en halv trappa ner så det blir inte så jättemycket källarkänsla.


Här umgås vi i familjen med filmer och spel under mörka höst och vinterkvällar.

Tavlor från Miljögården och väggord från My first room.

Är ni intresserade av väggord besök www.myfirstroom.se


Stora härliga soffor som hela familjen får plats i.
(trappan ska slipas och fixas nästa vecka...äntligen!!)
Måste bara få visa min möbel i hallen på väg ner till källaren som jag köpte för 11 år sedan på formex-mässan, första gången jag var där och jag gillar den fortfarande.
Ha nu en mysig fredag<3
Det ska jag ha för jag åker till Italien med min kära man...


Vår lilla toalett

Nu känns det som detta blir en riktigt ego-vecka hemmifrån mig men det bjuder jag på!

Vår lilla toalett var supertråkig med ett *host* gul o vitrutigt kakel...efter att ha tjatat länge på mannen att  kakla om och inget händer (dom flesta vet säkert vad jag pratar om) Så tog jag tag i det själv och målade om det.


Så jag slipade kaklet, målartvättade, grundade 2 ggr med oljebaserad grundfärg och därefter 2 ggr med ncs s7500-n i blank vattenbaserad lackfärg. Även golvet blev målat...och vita väggar.. 

Och ett gammalt skåp efter min mormor när jag ändå var i farten...

Ja även hyllan samt vinkeln i hörnet blev målat.

Tavla från Miljögården och en söt lykta från Indiska.
Det var superlätt och gick väldigt fort att förnya lilla toaletten i väntan på att mannen nån gång i framtiden vill kakla om den!!!


Josefins "nya" rum

Då Josefin är en väääldigt färgstark tjej och hon skulle få välja vad hon ville så fick vi ändå kompromissa lite....men hon och jag är nöjda.


Ett av hennes störst intressen är att fota vilket ni kommer att förstå när ni ser väggarna. Hon är superduktig och det är hon som gjort vår bloggdesign och som vi vänder oss till när vi vill ha hjälp!

Sidenkuddar och överkast från Himla och fondtapet från Intrade - Carte Blanche.

Svart tapet från Midbec - Quinta.

Massor med bilder på vår underbara häst Amigo och en liten rosettsamling från deras tävlingar tillsammans.

Fullt av foton på väggen

Det är verkligen inte bästa bildkvalitet, fotat i morse med mobilen...men håll tillgodo:)

Ja det var Josefins rum det!
Nu har jag bjudit på en hel del hemmifrån, ni får faktiskt lite till imorgon...


Vårt "nya" vardagsrum


Vårt vardagsrum precis innan tapetsering, har varit jättenöjd med dessa Durotapeter...

Fonden heter Dahlia och finns fortfarande kvar att beställa:)

Och så fick jag min älskade tapet Oxford från Boråstapeter som fond och på övriga en vit Boråstapet. Golvet blev slipat och vitpigment i lacken.

I love it!

Matbord o stolar, som givetvis är målade och omklädda men för flera år sedan...




Lampfot och skärm, Miljögården.


Mitt skåp som jag lovat mig själv att aldrig måla,
men det var såååå nära nu, vi får se vad som händer.....
Ja, där blev det en bildbomb från vårat vardagsrum, men här kommer att avnjutas många härliga stunder med familjen och goda vänner!


Louise "nya" rum

Ibland, eller ganska ofta när vi tapetserar om på jobbet så får jag tokryck hemma också... så en lördag för 3 veckor sedan så frågade jag mina tjejer om de inte ville ha nya tapeter på deras rum och givetvis ville dom det. Så på måndagen beställde jag och en stoooor rensning började på deras rum. Och så blev lister, foder och skrivbord målade.


Så på torsdagen när jag var ledig startade jag 7 på morgonen och var klar med båda rummen (PUUHH) 8 på kvällen och idag får ni bilder på Louise rum som gick från svart till vitt och miljarder saker till verkligen utrensat. Det är en Intrade tapet som heter Carte Blanche och på fonden är det en italiensk text och övriga väggar vit och metallic-randiga.

Svårt att få med texten på bild, syns mer i verkligheten.

Nya gardiner från Himla, lampa från Miljögården.

Väggskåp från Tripple House.

Spegel från Miljögården och vägghylla från Different Design.
Både Louise och jag är supernöjda.
Josefins rum kommer det bilder på senare, och jag kan avslöja att jag inte nöjde mig med barnens rum, vardagsrummet blev också rejält uppfräschat men som sagt ibland är man riktigt effektiv! Självklart kommer bilder på det med!


Interiörhuset

111025.jpg
Vi har en hel del fina saker från Interiörhuset och här är deras senaste annons i tidningen Lantliv och
 Drömhem och Trädgård. Och visst är hösten ljusens tid?
Trevlig helg allihopa<3


Ny katalog från Boråstapeter

news image

SOUL - ASIATISKT LUGN
kombinerat med nordisk stillhet. Här möts svensk och asiatisk design.
Det österländska lugnet i kombination med den nordiska stillheten ger tapeterna en känsla av harmoni. Kollektionen är anpassad för nordisk, avskalad inredning och ger ett rofyllt intryck till rummet. Tapeterna går i dämpade toner och mönstren består av blommor och ränder.

Inspirationsbilder


Hittade härliga inspirationsbilder på Ide´Groups hemsida.


Lykta

Lykta från Miljögården.


Två storsäljare åter i lager


Hjärtat för värmeljus har vi haft i flera omgångar och tar väldigt fort slut...
Stjärnan är också för värmeljus men är lite större än den som vi haft tidigare!


Julen, ja snart är den här...


Det känndes INTE rätt att plocka upp julen till marknaden förra helgen då det var dryga 20 grader varmt ute men vi plockar ALLTID fram det till mickelsmäss och så även detta år.
Här på bilden jultext i betong med plats för 4 ljus, 189,-
(finns dock bara 1 kvar då vi sålde resten i söndags)

Lite blandat, men trälådan 75,- från Miljögården och stjärnan i plåt är också de sista på bilden.

Det är en hållare mitt i stjärnan för blockljus.

God Jul sticks att ha i korgar eller krukor.

Litet lucia tåg och luciatåg med stick att sätta på blockljus från Nääsgården.

Tomtar i olika storlekar.
Ha en häääärlig helg allihopa<3


Different Design


Lite påfyllning av storsäljare från Different Design.

Åter i lager:)

Nya fotoramar.

Gullig liten tavla.


Åter i lager.

Välkommen hjärta.

Små tags till paket och dylikt!


Lite blandade nyheter


Stående HOME text från Kayene.

Mysig fleecepläd.

Vit kudde med spetskant.

Hög lykta från Interiörhuset. Finns även i svart.

Blandande hjärtan i ett set från Ide´Group.



Höstplantering som det skulle ha varit...


Nu kan vi ladda upp bilder som vanligt igen:)
Skulle ju ha visat en serie bilder på vår höstplantering i krukorna så den kommer nu istället!

Söta glaskoppar att sticka i krukan för värmeljus.

Nytt plårhjärta för värmeljus på pinne.

Välkomnande oljelampa.

Mysigt och fint!
Ha en härlig onsdag, hoppas ni njuter av det fina höstvädret.


Spegel lampett

Spegel lampett från Kayene. Nån som vet vad det är för fel på blogg.se? Kan inte ladda upp mer än en bild åt gången och texten går inte att styra....bläää, men det löser sig väl nån gång:)

Höstfint i krukorna

Skulle ladda upp fler bilder men blogg.se verkar inte fungera, förhoppningsvis ser ni bilden jag lagt upp så får vi ta de andra sen!

Lyktor

Fina lyktor i 3 stolekar från Ide´Group.


Vinnaren av det fina armbandet!

Grattis till Katarina Örnkloo som blir den lyckliga vinnaren av det fina armbandet. Tack till alla andra som var med och deltog i tävlingen.

Snör-hållare

Kunde inte motstå denna härliga snör-hållare med gammaldax sax:)

Kom ihåg mickelsmäss imorgon, ta med släkt och vänner och upplev en stor marknad!  


RSS 2.0